80%

Sales Growth

10+

Jaar ervaring

80%

Sales Growth

10+

Jaar ervaring

Google Ads SEA

De vindbaarheid van jouw bedrijf vergroten in Google kan aan de ene kant via zoekmachine optimalisatie (SEO) of via de andere kant door adverteren in de zoekmachines (SEA). Google Shopping hoort vanzelfsprekend ook bij die laatste optie. In Google adverteren biedt uitstekende mogelijkheden om potentiële klanten te bereiken en jouw bedrijf, webshop, product of dienst onder de aandacht te brengen.

Google Ads is een betaald advertentieplatform dat valt onder een marketingkanaal dat bekend staat als pay-per-click (PPC), waar jij (de adverteerder) per klik of per vertoning (CPM) betaalt voor een advertentie. Je kan Google Ads uitbesteden aan een Google Ads bureau.

Waarom adverteren met Google Ads?

Google is de meest gebruikte zoekmachine en ontvangt dagelijks 3,5 miljard zoekopdrachten. Daarnaast bestaat het Google Ads platform al bijna twintig jaar, waardoor het een zekere mate van anciënniteit heeft op het gebied van betaalde advertenties. Google is een bron die door mensen over de hele wereld wordt gebruikt om vragen te stellen die worden beantwoord met een combinatie van betaalde advertenties en organische resultaten.

En volgens Google zelf verdienen adverteerders EUR 8,- voor elke EUR 1,- die ze aan Google Adverteren besteden. Er zijn dus voldoende redenen waarom je zou willen overwegen om op Google te adverteren.

Nog een reden nodig? Jouw concurrenten gebruiken Google Ads SEA ook. Duizenden bedrijven gebruiken Google Ads om hun diensten en producten te promoten, wat betekent dat zelfs als jouw bedrijf organisch goed scoort voor een zoekterm, je resultaten alsnog onder die van je concurrenten worden weergegeven.

Werking Google Ads SEA

Google Ads SEA is gebaseerd op een biedsysteem, waarbij jij als adverteerder een maximum bod selecteert dat je bereid bent te betalen voor een klik op jouw advertentie. Hoe hoger je bod, hoe beter je plaatsing. Daarbij heb je de keuze uit 3 mogelijkheden: CPC, CPA of CPM. Ook kan het in sommige gevallen mogelijk zijn te bieden op ROAS.

Vervolgens bepaald jouw AdRank de advertentieplaatsing. Hoe hoger de waarde, hoe beter je scoort, hoe meer ogen op jouw advertentie zullen vallen en hoe groter de kans dat gebruikers op jouw advertentie zullen klikken. Je AdRank wordt bepaald door je maximale bod vermenigvuldigd met je kwaliteitsscore.

Je kwaliteitsscore meet de kwaliteit van uw advertentie door je klikfrequentie (CTR), de relevantie van je gekozen zoekwoorden, de kwaliteit van je bestemmingspagina en de prestaties in het verleden op de zoekresultaten mee te nemen en hier een score van 1t/10 aan te hangen. QS is een bepalende factor in je AdRank.

Display, Shopping en Video adverteren

Google heeft een netwerk van websites in verschillende branches, met een scala aan doelgroepen, die ervoor kiezen om Google Ads weer te geven, bekend als het Google Display Netwerk. Het voordeel voor de website-eigenaar is dat ze worden betaald per klik of vertoning op de advertenties. Het voordeel voor adverteerders is dat ze hun inhoud kunnen weergeven aan een publiek dat is afgestemd op hun persona’s. Dit is meestal display advertising die de aandacht van gebruikers afleiden van de inhoud op de webpagina.

Extra opties voor zijn onder meer Google Shopping campagnes en app-campagnes, die worden weergegeven op de resultatenpagina’s van zoekmachines. Videoadvertenties worden voor of na (en soms midden in) YouTube-video’s weergegeven. Vergeet niet dat YouTube ook een zoekmachine is. De juiste zoekwoorden plaatsen je voor een video en verstoren het gedrag van de gebruiker net genoeg om zijn aandacht te trekken. Google Ads uitbesteden aan een ervaren Google Ads bureau is daarom en must als je het gewenste resultaat wilt behalen en resultaatgericht op Google wilt adverteren.

Start vandaag nog en vraag vrijblijvend advies

Bereik online meer resultaten

Consulting
Management
Brainstorming